La Más Bonita

Gepubliceerd op 27 juni 2023 om 16:30

Normaliter delen we het liefst verborgen authentieke plekjes met jullie, maar voor La Más Bonita maken we graag een uitzondering! Met meerdere vestigingen verspreid door Valencia is deze hotspot onmisbaar tijdens jouw verblijf in Valencia. Je kunt hier terecht voor een gezond ontbijtje, een heerlijke lunch of een lekker taartje als tussendoortje. Houd er wel rekening mee dat deze hotspot niet onopgemerkt is gebleven bij de Nederlandse toeristen. Kijk dus niet raar op als je omringd wordt door landgenoten! 

 

La Más Bonita Patacona

La Más Bonita is opgericht door de twee broers Pilar en Óscar. Ondanks dat zij het liefste een vestiging in het centrum wilden openen, viel hun oog op een prachtig pand in Alboraya, direct aan het strand van Patacona, waar zij uiteindelijk besloten hun eerste restaurant te openen. En dat bleek een goede zet! Het is de perfecte plek om tijdens een stranddag te genieten van een heerlijke lunch of verfrissend drankje. Het restaurant beschikt over een gevarieerde kaart met salades, broodjes, tapas, gebakjes, smoothies, ijskoffie en diverse warme gerechten! Vooral de binnentuin is een echte aanrader. Het is hier heerlijk vertoeven in de schaduw! Heb je liever uitzicht op zee? Ook dat is mogelijk. Dat Pilar, één van de twee oprichters, afgestudeerd is als patissier mag geen verrassing zijn. Zodra je het pand binnenloopt word je verrast door de meest prachtige taarten, die minstens zo lekker smaken als dat ze eruit zien. Tip: vergeet niet om te reserveren. Met name in het weekend is het hier volle bak!

 

Chirringuito La Más Bonita 

Chirringuito? Ja, je leest het goed! Een chirringuito is het Spaanse woord voor een strandbar. Midden op het strand van Patacona heeft La Más Bonita een chirringuito staan, waar je heerlijk kunt borrelen. Plof neer op de loungebanken, of bemachtig een strandbedje, en geniet van een verfrissende sangria met uitzicht op zee. Want wat is er nou lekkerder dan met een drankje in de hand, en een zonnetje op je bol, te genieten van het leven? Vanaf het begin van de boulevard, bij Playa de la Malvarossa, loop je in een half uurtje tijd naar Playa de la Patacona, waar ook de chirringuito is gevestigd. En na zo'n half uurtje flaneren heb jij wel een lekker drankje verdiend toch?

 

La Más Bonita Ruzafa

De vestiging van La Más Bonita in Ruzafa herken je direct aan het kenmerkende lichtblauwe en witte interieur. Deze vestiging in Ruzafa beschikt over een grote roterende oven met een diameter van 3,5 meter. Het water loopt je al in de mond als je de taartjes en croissantjes ziet ronddraaien. Het restaurant is gevestigd in een voormalige bakkerij uit 1933 die te koop werd gezet toen de oude bakker met pensioen ging. La Más Bonita Ruzafa heeft geprobeerd zoveel mogelijk authentieke elementen uit het voormalige pand te bewaren. Het resultaat is een vestiging die met name gericht is op ontbijt en taartjes. Desondanks kun je hier dankzij de ruime openingstijden terecht van half 9 's ochtends tot half 10 's avonds. Het perfecte excuus om de dag af te sluiten met een lekker gebakje!

 

Foto credits: La Más Bonita
Adres: Passeig Marítim de la Patacona 11, Alboraia, Valencia
Instagram: @lamasbonitavlc
Klik hier voor de website

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.