Kathmandu Canovas

Gepubliceerd op 28 augustus 2022 om 15:58

Heb je even genoeg van alle tapas restaurants? Er zijn gelukkig genoeg andere mogelijkheden om lekker te eten in Valencia! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nepalese en Indiase keuken? Restaurant Kathmandu is één van onze favoriete restaurants en bevindt zich in de wijk Canovas. Deze wijk ligt vlak naast Ruzafa en is erg populair onder de kunstenaars en creatievelingen in Valencia.

Familiebedrijf

Kathmandu Canovas is onderdeel van de Kathmandu Group, welke is opgericht in 2008. Als je vanuit Valencia langs de kust naar het zuiden rijdt kun je op verschillende plekken genieten van de heerlijkste gerechten uit Nepal en India. Het eerste restaurant werd geopend in Moraira en inmiddels zijn er ook vestigingen in Denia, Xabià, Albir en Valencia. Het leuke aan deze restaurants is dat ze gerund worden door een grote familie. Het gehele team is van Nepalese of Indiase afkomst. En er valt niks anders te zeggen dan dat dit een ontzettend vriendelijke, gastvrije en hardwerkende familie betreft!

 

Nepalese en Indiase keuken

Bij Kathmandu Canovas krijg je de kans om de Nepalese en Indiase haute cuisine in Valencia te ontdekken. Het gebruik van verse ingredienten is één van de belangrijkste kenmerken van deze keuken. En dankzij het gebruik van veel groenten en natuurlijke producten wordt deze keuken ook nog eens als heel gezond beschouwd. Een extra goede reden dus om een bezoekje te brengen aan dit wel heel bijzondere restaurant! Je kunt hier zowel binnen als buiten heerlijk zitten. Wij ontdekken hier iedere keer weer nieuwe heerlijke gerechten, maar onze favorieten blijven toch de Mixed Grill (met o.a. kip, lam en gamba´s), de Balti Dish (op smaak gebracht met o.a. huisgemaakte Balti saus) en Choila (een typisch Nepalees gerecht met o.a. kip, ui, gember en koriander). Ook de papadum (een soort krokante linzenwafel met heerlijke dipsausjes) mag niet ontbreken! Ben je niet bekend met de gerechten of ingredienten die op de menukaart staan? Laat je dan vooral adviseren door het personeel!

 

Conclusie Kathmandu Canovas

Zonder twijfel één van de beste restaurants in Valencia! Zeker als afwisseling op de Spaanse tapas is dit een echte aanrader om heen te gaan. Terwijl de Spaanse tapas al snel vet, gefrituurd en ongezond kunnen zijn, is de Nepalese en Indiase keuken juist ontzettend verfijnd, fris en gezond! Wij genieten hier altijd ontzettend van het heerlijke eten, de fijne ambiance in het restaurant, en het behulpzame personeel. Zeker een bezoekje waard!

 

Foto credits: Kathmandu Canovas

Adres: Carrer de Salamanca, 18, 46005 València, Valencia

Check ook de website en Instagram!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.